Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΝευρολογίαSudoku για πνευματική διαύγεια

Sudoku για πνευματική διαύγεια

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την μνήμη σας

Οι βιταμίνες και η άσκηση βοηθούν να διατηρήσετε τη μνήμη σας και την πνευματική σας διαύγεια, αλλά το καλύτερο είναι  το Sudoku, υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές.
Ο Dr Raza Naqvi από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο με την ομάδα του, αξιολόγησαν διάφορες έρευνες που έχουν εστιάσει στη μελέτη των παραγόντων οι οποίοι συμβάλλουν στη διατήρηση της πνευματικής διαύγειας. 
Συνολικά εξέτασαν 32 μελέτες με στοιχεία από 25.000 υγιείς ενήλικες άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με τους μελετητές στην πλειοψηφία τους οι έρευνες οι οποίες εστίαζαν στη δράση των φαρμάκων, της ορμονοθεραπείας και των συμπληρωμάτων, όπως οι βιταμίνες και τα ιχθυέλαια, δεν έδειξαν τόσο ισχυρή θετική επίδραση στην νοητική διαύγεια, όσο το  Sudoku. Όσον αφορά την άσκηση φάνηκε ένας θετικός συσχετισμός, αλλά ήταν μικρότερος κι αυτός, όπως έδειξε η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Canadian Medical Association Journal.
Η πνευματική άσκηση, όπως τα Sukoku, τα παζλ και τα σταυρόλεξα έδειξαν θετικά αποτελέσματα στην ενδυνάμωση της νοητικής ικανότητας σε κάθε έρευνα.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την μνήμη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την μνήμη

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ