Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΚουκούτσια από βερίκοκα για τον καρκίνο

Κουκούτσια από βερίκοκα για τον καρκίνο

Τα κουκούτσια από βερίκοκα για τον καρκίνο φαίνεται να έχουν θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα και με έρευνα σε μία φυλή.

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Μια αληθινή ιστορία

Αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έχουν ένα μοναδικό προνόμιο: είναι ο μακροβιότερος λαός στον κόσμο και ο καρκίνος, τούς είναι εντελώς άγνωστος.

Πρόκειται για τη φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και με την οποία ασχολήθηκαν επιστήμονες από το Μεμόριαλ, το 1980. Θέλοντας, να βρουν την αιτία, που κάνει τα μέλη της φυλής άτρωτα στον καρκίνο, μελέτησαν τη διατροφή τους. Αυτό που τους εντυπωσίασε ήταν το γεγονός πως κυρίαρχο χαρακτηριστικό σε αυτήν ήταν τα βερίκοκα, που όχι μόνο έτρωγαν με τα κουκούτσια τους, αλλά η κατανάλωσή τους συνοδευόταν από κοινωνική αναγνώριση. Την ίδια διατροφή και χωρίς ούτε ένα περιστατικό με καρκίνο κάνουν και οι φυλές Abkhasians και Karakorum.

Υποστηρίζεται πως η πίκρα του κουκουτσιού από το βερίκοκο (που έχει βιταμίνη Β17) είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση του καρκίνου, αλλά και ανοίγει την όρεξη, όταν πολλοί καρκινοπαθείς πεθαίνουν από υπερβολικό αδυνάτισμα εξαιτίας της έλλειψής της. Διευθυντής των ερευνών ήταν ο περίφημος Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που χρησιμοποίησε τη Λεατρίλη (βιταμίνη Β17), που είχε ανακαλύψει ο βιοχημικός Ernst Krebs στα βερίκοκα. Το αποτέλεσμα τον εξέπληξε! Η βιταμίνη ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει τότε.

Σύμφωνα με τον κ. Σιγκουίρα, τα κουκούτσια από βερίκοκα:

α) Σταμάτησαν τις μεταστάσεις.

β) Βελτίωσαν τη γενική υγεία.

γ) Εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων.

δ) Παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο.

ε) Ενήργησαν σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.

Μάλιστα, κατά την πρώτη επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ, υπογραμμιζόταν με ιδιαίτερη έμφαση, ποια ήταν τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Σύμφωνα με κείμενο, που διακινείται στο διαδίκτυο, ο Κανεμάτσου Σιγκουίρα δέχτηκε πόλεμο από τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεμόριαλ, όλα τους αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών. Του συνέστησαν να συνεχίσει την έρευνα, αλλά με προσχεδιασμένο αποτέλεσμα: έπρεπε να το βγάλει… λάθος! Τελικά, αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα μ’ έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Η ιστορία θα σταματούσε εκεί! Όμως, ένας δημοσιογράφος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ, γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί. Ο Ράλφ Μος δεν άντεξε το βάρος της συνείδησής του και το κατήγγειλε. Μάλιστα, το γεγονός αποσιωπήθηκε και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θίχτηκε, ελαφρά μόνο, από «Το Βήμα» στις 23/5/1980.

Αναζητώντας στο διαδίκτυο κι άλλες πληροφορίες, σχετικές με τα κουκούτσια των βερίκοκων, ανακαλύψαμε πως πωλούνται σε ειδική συσκευασία, ακόμη και στην Ελλάδα. Και πως χρησιμοποιείται, ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος από πολλούς και πολλοί έχουν θεραπευτεί από τον καρκίνο, χωρίς, βέβαια, να πάρουν χημειοθεραπεία ή να κάνουν ακτινοθεραπεία.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 3-13.jpg

Οι απόψεις διίστανται. Λέγεται, πως οι υπηρεσίες Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι επιφυλακτικές για τα κουκούτσια των βερίκοκων, αφού, θεωρούν πως είναι τοξικά και σε μεγάλη κατανάλωση, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή δηλητηρίαση, λόγω των κυανιούχων ενώσεων που περιέχουν. Από τη μια πλευρά επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας επιμένουν, πως όλα εξαρτώνται από την ποσότητα κατανάλωσης, σε σχέση με το ύψος και το βάρος του ασθενή. Από την άλλη, κάποιοι επιμένουν, ότι η αμυγδαλίνη και η λεατρίλη είναι ζωτικές για την ανθρώπινη επιβίωση, αφού αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου και καταπολεμά τους υπάρχοντες όγκους.

Μηχανισμός αντικαρκινικής δράσης της βιταμίνης Β17

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η βιταμίνη B17 πρέπει να λειτουργεί σε συνδυασμό με ένζυμα και τις βιταμίνες C, D, A & Ε για να επιτευχθεί μια στοχευμένη αντικαρκινική δράση στο σώμα. Η Β17 δε λειτουργεί μόνη της.

Η βιταμίνη Β17 είναι ένα σταθερό, χημικά αδρανές και μη τοξικό μόριο, όταν λαμβάνεται ως τρόφιμο (αμυγδαλίνη-λεατρίλη). Η ένωση αντιδρά με το ένζυμο βήτα γλυκοσιδάση, που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή των καρκινικών όγκων. Στην αντίδραση αυτή, η βήτα γλυκοσιδάση κατασκευάζει δύο ισχυρά δηλητήρια, το υδροκυάνιο και τη βενζαλδεΰδη, σταθεροποιημένα με δύο μόρια γλυκόζης. Αυτά τα δύο δηλητήρια, που παράγονται σε ποσότητες στο χώρο των καρκινικών κυττάρων, συνδυάζονται συνεργικά για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Φρούτα που έχουν σπόρους με βιταμίνη Β17

Οι σπόροι του βερίκοκου, αλλά και του ροδάκινου περιέχουν σχεδόν 2% της βιταμίνης Β17 κατά βάρος. Ο σπόρος του μήλου, αν και πολύ μικροί, είναι εξίσου πλούσιοι σε βιταμίνη B17, όπως και οι σπόροι των δαμάσκηνων, των κερασιών και των νεκταρινιών. Τα μόνα φρούτα, που δεν έχουν τέτοιους σπόρους είναι τα εσπεριδοειδή, από τεχνητή καλλιέργεια και υβριδοποίηση αν και σπόροι κάποιων εσπεριδοειδών εξακολουθούν να περιέχουν βιταμίνη Β17, στη χώρα μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 4-26.jpg

Συστάσεις για τη βιταμίνη Β17

  • Αυξήστε την ποσότητα βιταμίνης Β17 στη διατροφή σας.
  • Η δοσολογία για την πρόληψη είναι 3 σπόροι την ημέρα. Οι Hunzas, βέβαια, τρώνε δεκάδες την ημέρα. Όσοι έχουν καρκίνο πρέπει να καταναλώνουν 20-40 την ημέρα, ανάλογα με το σωματικό βάρος.
  • Δεν είναι όλοι οι σπόροι βερίκοκων αποτελεσματικοί. Υπάρχουν πολλά «γλυκά» υβρίδια στην αγορά και άλλα έχουν βρεθεί να περιέχουν φυτοφάρμακα. Οι σπόροι πρέπει να έχουν τη χαρακτηριστική πικρή γεύση, υποδεικνύοντας, ότι τα ενεργά συστατικά είναι παρόντα.
  • Μην καταναλώνετε όλα τα κουκούτσια μαζί, αν δεν τα έχετε συνηθίσει. Καταναλώστε τα σταδιακά μέσα στο 24ωρο.
  • Σε λίγες περιπτώσεις, ναυτία παρατηρείται από την κατανάλωση των κουκουτσιών. Στην περίπτωση αυτή, η κατανάλωση θα πρέπει να μειωθεί.
  • Μην καταναλώνετε κουκούτσια, αν έχετε κακή λειτουργία του ήπατος, ίκτερο κ.λ.π. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ενδοφλέβια βιταμίνη Β17.
  • Τα κουκούτσια των βερίκοκων είναι ιδανικά, για την πρόληψη του καρκίνου, καθώς και για ασθενείς, που υποβάλλονται σε ένα πλήρες μεταβολικό πρόγραμμα, για την ασθένεια και επιπρόσθετα σε άσκηση και ψυχολογική υποστήριξη.

Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στη θεραπεία του καρκίνου!!!

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, πατώντας εδώ.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Οι βιταμίνες για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι καλύτερες αντικαρκινικές τροφές

Τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

H διατροφή για την πρόληψη καρκίνου του στόματος

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου εντέρου

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Διατροφή και καρκίνος

Βιταμίνες για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Το ασβέστιο και η βιταμίνη D για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Γιατί οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στον καρκίνο παχέος εντέρου

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Οι καλύτεροι χυμοί για τον καρκίνο

Η διατροφή στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ποιες είναι οι αλκαλικές και ποιες οι όξινες τροφές

Αλκαλική διατροφή για τη θεραπεία του καρκίνου

Πώς το όξινο pH στο σώμα συνδέεται με τον καρκίνο

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ