Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΒόταναΤα βότανα για την κυστίτιδα

Τα βότανα για την κυστίτιδα

Για όσους παθαίνουν συχνά κυστίτιδα

 

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα βατόμουρα θεραπεύουν την κυστίτιδα, αλλά και τα μύρτιλλα, επίσης. Τα μύρτιλλα έχουν τις ίδιες ενώσεις με τα κράνμπερι και βοηθούν στη θεραπεία της μόλυνσης σε μικρότερη ποσότητα. Ένα φλιτζάνι μύρτιλλα καθημερινά αρκεί.


Συνταγή με βότανα για την κυστίτιδα

Μόλις αισθανθείτε τα πρώτα συμπτώματα, ρίχνετε μια μικρή χούφτα (30 γραμ) ξερό θυμάρι σε ένα λίτρο βραστό νερό και το αφήνετε να κάτσει για 15 λεπτά πριν το σουρώσετε. Πίνετε 1 φλιτζάνι από το έγχυμα αυτό κάθε 4 ώρες για όσο διάστημα έχετε το πρόβλημα. Το αιθέριο έλαιο θυμαριού περιέχει διάφορες ουσίες με αντιμικροβιακή και διουρητική δράση.

Άλλα βότανα για την αντιμετώπιση της κυστίτιδας είναι τα φύλλα γαϊδουράγκαθου (απαλλάσσει και από την κυστίτιδα και από το ουρικό οξύ), η ρίζα του μαϊντανού, η ρίζα της αγριάδας, ο λιναρόσπορος, τα σπόρια πεπονιού που τα κοπανίζετε και τα κάνετε πολτό και τρώτε δύο κουταλιές την ημέρα, το σπανάκι και τα φύλλα της αχλαδιάς.

Διαβάστε, επίσης,

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος στους άνδρες

Αλθαία

Αγριάδα

Η καλύτερη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

Τριχομονάδες

Διάμεση κυστίτιδα

Echinacea Compositum

Ουρολοίμωξη

Κουμαριά

Αχιλλαία

Αιματουρία

Οξεία πυελονεφρίτιδα

Βήχιο

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ