Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ χειρότερη ημέρα της εβδομάδας για την καρδιά σας

Η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας για την καρδιά σας

Ποια είναι η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας για την υγεία της καρδιάς σας

Σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα οι θάνατοι ασθενών από καρδιολογικό πρόβλημα είναι πιο συχνοί τον μήνα Ιανουάριο του έτους, τις Παρασκευές και τα βράδια.

Η ανάλυση στατιστικών στοιχείων από σχεδόν ένα εκατομμύριο ασθενείς σε διάστημα 14 ετών έγινε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο εντοπισμός της εποχικότητας των θανάτων από καρδιολογικά περιστατικά θα βοηθήσει στην καλύτερη κινητοποίηση του νοσοκομειακού και ιατρικού δυναμικού κατά τις περιόδους του μεγαλύτερου κινδύνου.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι, ενώ διαχρονικά αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για καρδιολογικά περιστατικά, η διάρκεια παραμονής και η θνησιμότητα των ασθενών εμφανίζουν πτωτική τάση χάρη στις συνεχείς βελτιώσεις των θεραπευτικών τεχνικών.

Οι περισσότερες εισαγωγές καρδιοπαθών γίνονται τον μήνα Φεβρουάριο, αλλά οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται τον Ιανουάριο. Η θνησιμότητα και η διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο είναι μικρότερες για όσους ασθενείς κάνουν εισαγωγή το πρωί μεταξύ των ωρών 06.00- 12.00, ενώ οι υψηλότερες για όσους φθάνουν στο νοσοκομείο μετά το απόγευμα και τη νύχτα, μεταξύ των ωρών 18.00- 24.00.

Οι θάνατοι καρδιοπαθών είναι λιγότεροι τις Δευτέρες και περισσότεροι τις Παρασκευές. Οι εποχικές διαφορές είναι τόσο μεγαλύτερες όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του ασθενούς που εισάγεται στο νοσοκομείο.

Οι Αμερικανοί γιατροί επεσήμαναν ότι η παραπάνω εποχικότητα δεν είναι δυνατό να αποδοθεί στην περιοδικά αυξημένη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, για παράδειγμα στις γιορτές.

Πιο πιθανή αιτία θεωρείται η ανεπαρκής στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό λίγο πριν από τα Σαββατοκύριακα και τις νύχτες.

Εποχικότητα στη θνησιμότητα εμφανίζουν και άλλες ασθένειες, με τις κρύες περιόδους του χειμώνα να παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς επιβαρύνουν διάφορες παθήσεις.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

Διαβάστε, επίσης,

Αιφνίδιος θάνατος σε νέους άνδρες

Οξέα στεφανιαία σύνδρομα

Προειδοποιητικά σημάδια του εμφράγματος

Οξέα στεφανιαία σύνδρομα

Πρόληψη εμφράγματος

Οι βιταμίνες που πρέπει να παίρνετε το χειμώνα

Eποχιακή συναισθηματική διαταραχή

Υγεία της καρδιάς

www.emedi.gr

 

Προηγούμενο άρθροΑν έχετε δυσμηνόρροια
Επόμενο άρθροΑν έχετε κάλους
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ