Νόστιμη καρμπονάρα με ντομάτα
Σπιτική καρμπονάρα με ντομάτα
ΖΥΜΑΡΙΚΑ: Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βασικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες τους χαρακτηρίζουν και «καύσιμα» του εγκεφάλου. Δεν είναι, μάλιστα, σπάνιο το φαινόμενο, άτομα που κάνουν αυστηρές δίαιτες να παρουσιάζουν προβλήματα συγκέντρωσης.
ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Κ, Β1, Β3, Β5, Β6, Β7 και βιταμίνης C. Έχει, επίσης, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, χρώμιο, χολίνη, ψευδάργυρο και φώσφορο.
ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.
ΑΥΓΑ: Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση αυγών κάθε μέρα. Όχι μόνο τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, αλλά περιέχουν, επίσης, 11 βιταμίνες και μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συμβάλουν πολύτιμα στις καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης σε ένα αυγό βρίσκεται στο ασπράδι, ενώ ο κρόκος περιέχει υγιή λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
ΤΥΡΙΑ: Τα τυριά αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, γιατί είναι εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η περιεκτικότητα των τυριών σε ασβέστιο ποικίλει ανάλογα με την υγρασία που περιέχουν και τον τρόπο παρασκευής τους. Κατά την τυροκόμηση του γάλακτος τα συστατικά που πηγαίνουν στο τυρί είναι μέρος από το νερό και σχεδόν όλο το λίπος και η καζεΐνη του. Τα υπόλοιπα (υδατοδιαλυτά) απομακρύνονται με το τυρόγαλα. Όμως στο δίκτυο της καζεϊνης εγκλωβίζονται κι άλλα συστατικά. Έτσι στο τυρί παραμένουν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, το περισσότερο μέρος του ασβεστίου και αρκετή ποσότητα από τη βιταμίνη Β2.
Καρμπονάρα με ντομάτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
340 γραμμάρια βιολογικά φετουτσίνι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βιολογικό μπέικον
2 συσκευασίες πολύχρωμα βιολογικά ντοματίνια
2 βιολογικά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 μεγάλοι βιολογικοί κρόκοι αυγών
56 γραμμάρια βιολογική παρμεζάνα, τριμμένη, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βιολογικό σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βιολογικός μαϊντανός
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε, κρατώντας 1 ½ φλιτζάνι νερό μαγειρέματος.
- Ενώ τα ζυμαρικά ψήνονται, μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή μέχρι να γίνει τραγανό, για 5 έως 6 λεπτά. Μεταφέρετε το μπέικον σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας σταγόνες στο τηγάνι.
- Προσθέστε τις ντομάτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, 1 λεπτό.
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το δεσμευμένο νερό μαγειρέματος και αφήνετε να βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών, 1 τη φορά, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και να γίνει κρεμώδης, για 2 με 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατεύετε το μπέικον, το τυρί, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να γίνει λεία, προσθέτοντας το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι νερό μαγειρέματος εάν χρειάζεται.
- Μην ανησυχείτε για τους ωμούς κρόκους αυγών σε αυτή τη συνταγή. Η φωτιά του τηγανιού και το ζεστό νερό των ζυμαρικών τα μαγειρεύουν φτιάχνοντας μια πλούσια σάλτσα.
- Πασπαλίζετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Σούπα τσίλι με κιμά και λαχανικά
Υγιεινό κρέας βραστό με κριθαράκι και λαχανικά
Σουβλάκια χοιρινά με μάραθο και βερίκοκα
Νόστιμοι υγιεινοί λαχανοντολμάδες
Συκώτι μαριναρισμένο με κρέμα βαλσάμικο
Μοσχαρίσιο κότσι με πουρέ πατάτας
Μοσχαρίσιο φιλέτο με διάφορα πιπέρια
Σουβλάκια με μοσχαρίσιο κεμπάπ
Το πιο νόστιμο κοκκινιστό μοσχάρι
Το πιο νόστιμο και υγιεινό σουβλάκι
Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια σχάρας
Τα πιο νόστιμα και υγιεινά λουκάνικα
Κόκκινο κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί
Μακαρόνια με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά