Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Selenicereus grandiflorus

Selenicereus grandiflorus. Ο καταπληκτικός αυτός κάκτος ονομάζεται ”βασίλισσα της νύχτας”, επειδή ανθίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κάκτος Selenicereus grandiflorus ή Cereus scandens var.gracilis είναι κάκτος τροπικής προέλευσης και είναι καλά προσαρμοσμένος για να ζει στις θερμές, εύκρατες περιοχές του κόσμου.

Ο Selenicereus grandiflorus είναι ένα είδος κάκτου που προέρχεται από τις Αντίλλες, το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική. Το είδος αναφέρεται, συνήθως, ως βασίλισσα της νύχτας, και είναι κάκτος με μεγάλα άνθη, με γλυκό άρωμα βανίλιας. Το αληθινό είδος είναι εξαιρετικά σπάνιο στην καλλιέργεια. Τα περισσότερα από τα φυτά με αυτό το όνομα ανήκουν σε άλλα είδη ή υβρίδια. Συχνά, συγχέεται με το γένος Epiphyllum.

Είναι εγγενές σε όλες τις Μεγάλες Αντίλλες (Κούβα, Νησιά Κέιμαν, Πουέρτο Ρίκο, Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή), Μεξικό, Γουατεμάλα, Μπελίζ, Ονδούρα, Νικαράγουα και μερικές άλλες τοποθεσίες στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Αναρριχάται σε δέντρα και σε βράχους σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Εύκολα καλλιεργούμενο, ταχέως αναπτυσσόμενο, χρειάζεται κομπόστ που να περιέχει άφθονο χούμο και επαρκή υγρασία το καλοκαίρι. Δεν πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία κάτω από 5 °C το χειμώνα. Αποδίδουν καλύτερα, αυτά τα φυτά, εάν καλλιεργούνται στον ήλιο. Το επιπλέον φως στις αρχές της άνοιξης θα διεγείρει την εκκόλαψη. Ανθίζει στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού, ανθίζει μόνο μία νύχτα το χρόνο για αρκετά χρόνια και μαραίνεται μέσα σε λίγες ώρες.

Selenicereus Grandiflorus

Η βασίλισσα της νύχτας, η πριγκίπισσα της νύχτας ή το Selernicereus grandiflorus είναι ένας μοντέρνος τύπος κάκτου λόγω των υπέροχων κιτρινωπών ή λευκών λουλουδιών του. Τα άνθη εκπέμπουν ένα άρωμα σα βανίλια. Τα λουλούδια κουλουριάζονται, καθώς, το πρώτο φως της ημέρας πέφτει στον ουρανό.

Παράγει, επίσης, βρώσιμους κόκκινους καρπούς. (Selenicereus Grandiflorus)

Ιατρικές Χρήσεις

Ο κάκτος Cereus είναι ένα βότανο. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το άνθος, το στέλεχος και τους νεαρούς βλαστούς ως φάρμακα.

Ο Cereus χρησιμοποιείται για πόνο στο στήθος (στηθάγχη), κατακράτηση υγρών που σχετίζεται με αδύναμη καρδιακή λειτουργία (καρδιακή ανεπάρκεια) και ως διεγερτικό της καρδιάς.

Ο Cereus χρησιμοποιείται, επίσης, για λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και άλλα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, για την αιμορραγία και τη δύσπνοια.

Οι γυναίκες το χρησιμοποιούν για επώδυνες ή βαριές εμμηνορροϊκές περιόδους.

Ο κάκτος Cereus, μερικές φορές, εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για πόνο στις αρθρώσεις.

Τα καλύτερα βότανα για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα για την Υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με την φραγκοσυκιά

Πιταχάγια

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΡοδιά
Επόμενο άρθροScadoxus multiflorus
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ