Ρύζι με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Κατάλληλη συνταγή και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όσους δεν τρώνε κρέας
Ρύζι με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Πολύ νόστιμο ρύζι για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων, κατάλληλη και για όσους είναι χορτοφάγοι και αυστηρά χορτοφάγοι
Ρύζι με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Υλικά (7 μερίδες)
Για το ρύζι
1 βιολογικό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια βιολογικά κάστανα ψιλοκομμένα
400 γραμμάρια βιολογικό ρύζι τύπου parboiled
100 ml λευκό βιολογικό κρασί
50 γραμμάρια ξανθές βιολογικές σταφίδες
50 γραμμάρια βιολογικά cranberries
50 γραμμάρια βιολογικά καρύδια, χοντροσπασμένα
800 γραμμάρια βιολογικός ζωμός λαχανικών
βιολογικό ελαιόλαδο
ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
1/2 ματσάκι βιολογικός μαϊντανός ψιλοκομμένος
σπόρια από 1 βιολογικό ρόδι
100 γραμμάρια καβουρδισμένα βιολογικά κουκουνάρια
50 γραμμάρια κατεψυγμένο βιολογικό αρακά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα κάστανα και το ρύζι, τον αρακά αν επιθυμείτε και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις σταφίδες, τα cranberries και τα καρύδια.
Περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και καλύπτετε με καπάκι να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Λίγο πριν απορροφήσει όλο το ζωμό το πιλάφι, αποσύρετε από τη φωτιά και καλύπτετε την κατσαρόλα με μία πετσέτα.
Σερβίρετε, πασπαλίζοντας το ρύζι με το μαϊντανό, το ρόδι και τα κουκουνάρια.
Καλή Όρεξη και Καλά Χριστούγεννα
By Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κρέμα τυριού και μπέικον
Φασόλια στο φούρνο με κοτόπουλο
Μαριναρισμένη χοιρινή πανσέτα στο γουόκ
Χοιρινό ραγού με μάραθο και πράσο
Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον, λιαστές ντομάτες και τυρί
Ψωμί στεφάνι με πέστο βασιλικού
Γέμιση με κινόα για γαλοπούλα και κοτόπουλο