Ρύζι με καρότο και κολοκύθι. Βραδινό γεύμα κατάλληλο για όσους έχουν δυσπεψία και αναρρώνουν από κάποια ασθένεια
Ρύζι με καρότο και κολοκύθι
Υλικά (8 μερίδες)
200 γραμμάρια βιολογικό ρύζι γλασέ
600 γραμμάρια βιολογικά καρότα
900 γραμμάρια βιολογικά κολοκυθάκια
1200 γραμμάρια νερό πηγής
2 κουταλάκια γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
2-3 βιολογικά λεμόνια σε φέτες
40 γραμμάρια βιολογικό αβοκάντο
8 κουταλιές σούπας βιολογικό αβοκάντο
Εκτέλεση
-Καθαρίζετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια
-Τα κόβετε σε μικρά επιμήκη κομμάτιαΒάζετε το νερό, το ρύζι, τα καρότα και το αλάτι να βράσουν λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε τα κολοκυθάκια
-Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί μέχρις ότου μαλακώσουν
-Σερβίρονται καυτά 350 γραμμάρια σε κάθε άτομο και χωριστά δίνετε 1 κουταλιά σούπας βιολογικό ελαιόλαδο και 1 φέτα βιολογικό λεμόνι και 50 γραμμάρια αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια επάνω στο ρύζι και στα λαχανικά
-Τρώγεται κουταλίτσα-κουταλίτσα, μασώντας κάθε μπουκιά 20 φορές
Βιβλιογραφία
Ιωάννης Α. Παπαγιαννόπουλος, 2006, Συνταγές για ελαφρά γεύματα και φυσικές θεραπείες ασθενειών
Τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,
Ρύζι με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Τα οφέλη του ρυζιού από κουνουπίδι
Πώς να μαγειρεύετε το πιο υγιεινό ρύζι