Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΨυχολογίαΗ αποτυχία φέρνει επιτυχία

Η αποτυχία φέρνει επιτυχία

Η αποτυχία είναι η μητέρα της επιτυχίας

Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ο προορισμός…

Είναι παντελώς αδύνατον να κάνουμε μεμιάς το άλμα, να παρακάμψουμε τα ενδιάμεσα στάδια της προσπάθειας και να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο απλά και μόνο έχουμε φανταστεί.

Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς στη μηχανική, στη ρομποτική, στις τηλεπικοινωνίες, στις αυτοκινητοβιομηχανίες, στην φαρμακευτική και στην ιατρική. Αλλά και στη φιλοσοφία και στην οικονομία, έπρεπε να γίνουν δοκιμές οι οποίες πολλές φορές είχαν τραγικές συνέπειες, για να βελτιωθούν, να προσαρμοστούν και να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Όπως συμβαίνει και τώρα με την αποτυχία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι προφανές ότι συμβαίνει σε όλα τα κράτη του κόσμου. Και όπως η τυπογραφία βοήθησε στη διάδοση του Διαφωτισμού αναρωτιόμαστε μήπως η όλη κατάσταση βοηθήσει στην αλλαγή νοοτροπίας μας.

Ναι στη γνώση, όχι στην άγνοια.

Ναι στην ατομική συνείδηση για το καλό του συνόλου, όχι στη μαζικότητα προς όφελος των λίγων. Και έτσι θα είναι σίγουρο πως βαδίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

Πάντα, μα πάντα μετά την καταιγίδα βγαίνει ο ήλιος.

Ας τον ονειρευτούμε…

Κι ας μάθουν τουλάχιστον οι νεώτεροι…

«κανένας στίχος σήμερα δεν κινητοποιεί τις μάζες
κανένας στίχος σήμερα δ
ε
ν ανατρέπει καθεστώτα.»

Έστω.
Ανάπηρος, δείξε τα χέρια σου. Κρίνε για να κριθείς.

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ