Σουπιές με χόρτα. Ένα πιάτο, που πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι σας, συχνά, τόσο τη Σαρακοστή, όσο και τις υπόλοιπες ημέρες.
Σουπιές με χόρτα
Υλικά (για 6 άτομα)
- 1 κιλό βιολογικές σουπιές.
- ½ κιλό βιολογικό σπανάκι.
- 1 κιλό διάφορα βιολογικά χόρτα (καυκαλίδες ή καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, λάπατα ή λάπαθα).
- 2 μεγάλα βιολογικά κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 4 βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
- 3 μεγάλες ώριμες βιολογικές ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.
- 1 ματσάκι βιολογικός μάραθος ή άνηθος.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βιολογικό ελαιόλαδο.
- 1 κρασοπότηρο βιολογικό κρασί.
- 1 βιολογικό λεμόνι (χυμός).
- ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
- βιολογικό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Εκτέλεση
- Πλένετε και καθαρίζετε τις σουπιές, αφαιρείτε το δέρμα και τις κόβετε σε κομμάτια (αν δεν τρυπήσετε το σακουλάκι με το μελάνι τους, το φυλάτε για να φτιάξετε κάποιο ριζότο).
- Καθαρίζετε τα χόρτα, τα πλένετε καλά με νερό και με ξύδι και τα χοντροκόβετε.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μαζί με τη σουπιά για 4′-5′ περίπου.
- Έπειτα, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση 3΄και ρίχνετε τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε νερό, τόσο, που να το σκεπάζει και σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Όταν το φαγητό σας μισοβράσει, σε 30΄περίπου (εξαρτάται από τη σουπιά), προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα βράζετε για 20′ περίπου, μέχρι να ψηθούν και να μείνουν με το λάδι τους.
- Όταν είναι έτοιμο, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε.
Καλή Όρεξη!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης,
Γαριδομακαρονάδα με πέστο βασιλικού
Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα
Νόστιμες σπιτικές κρέπες με θαλασσινά