Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤο κόκκινο κρασί καίει το λίπος και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Το κόκκινο κρασί καίει το λίπος και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Το κόκκινο κρασί έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθά τα υπέρβαρα άτομα να κάψουν αποτελεσματικότερα το λίπος να να βελτιώσουν την ηπατική λειτουργία τους.

Με το κόκκινο κρασί αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο ήπαρ και υπάρχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το ελλαγικό  οξύ μέσα στα σταφύλια ενός αμπελώνα έχουν τη δύναμη να καθυστερούν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των νέων.

Τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα προκαλούν λιπώδες ήπαρ και υπεργλυκαιμία και είναι οι ίδιες οι μεταβολικές συνέπειες που βλέπουμε σε πολλά υπέρβαρα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή. Μπορούμε να αναπτύξουμε μια στρατηγική για τη διατροφή για τη μείωση της επιβλαβούς συσσώρευσης του λίπους στο ήπαρ, χρησιμοποιώντας τρόφιμα όπως τα κόκκινα σταφύλια.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition Biochemistry.

Το κρασί δεν προκαλεί απώλεια βάρους αλλά το ελλαγικό οξύ που περιέχεται στα σταφύλια μειώνει την ανάπτυξη των υπαρχόντων λιποκυττάρων και τον σχηματισμό των νέων, αυξάνοντας τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατοκύτταρα.

Το ελλαγικό οξύ περιέχεται και σε άλλα φρούτα, όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα ρόδια.

Το ελλαγικό οξύ και τα άλλα συστατικά συνδέονται στους πυρηνικούς υποδοχείς  PPAR-α και PPAR-γ και πρόκειται για ενδοκυττάριες πρωτεϊνες που παίζουν ρόλο στο μεταβολισμό του λίπους και των σακχάρων.


Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού στην υγεία

-Κατά της νόσου Αλτσχάιμερ: Το ισχυρό αντιοξειδωτικό ρεσβερατρόλη προστατεύει από τις βλάβες των κυττάρων και εμποδίζει την πνευματική εξασθένηση που σχετίζεται με την ηλικία.

Βελτιώνει την σωματική απόδοση και την μυϊκή δύναμη: Η ρεσβερατρόλη είναι επίσης υπεύθυνη για οφέλη του κόκκινου κρασιού στην καρδιά, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της σωματικής απόδοσης και της μυϊκής δύναμης. Η βελτίωση στην καρδιαγγειακή υγεία είναι παρόμοια με αυτή που πετυχαίνεται με την άσκηση.

-Είναι χρήσιμο στη θεραπεία του καρκίνου: Ένα άλλο ενεργό αντιοξειδωτικό στο κόκκινο κρασί η κερκετίνη λειτουργεί ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, και διεγείρει τον  φυσικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων, δηλαδή προάγειτην απόπτωση σε ορισμένους τύπους καρκίνων, όπως στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Προσφέρει μακροζωϊα: Όσοι πίνουν κόκκινο κρασί έχουν 34 τοις εκατό χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτούς που πίνουν μπύρα ή βότκα. Η ρεσβερατρόλη είναι η πολυφαινόλη που είναι υπεύθυνη για την μακροζωία του. Οποιαδήποτε δίαιτα πλούσια σε πολυφαινόλες,  προστατεύει από την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών, όπως και το κόκκινο κρασί. 

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού: Οι τανίνες στο κόκκινο κρασί κρασί, είναι αυτές που δίνουν το κόκκινο χρώμα, περιέχουν προκυανιδίνες που είναι γνωστές για την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Η ρεσβερατρόλη βοηθά επίσης για την απομάκρυνση των χημικών που είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση θρόμβων αίματος, που είναι η κύρια αιτία της στεφανιαίας νόσου. Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρασιού μειώνει τους θρόμβους που σχετίζονται με τα εγκεφαλικά κατά 50 τοις εκατό.

Διαβάστε, επίσης.

Προστατέψτε την ακοή σας με κόκκινο κρασί

Οι καλύτερες τροφές για να ρίξετε την κακή χοληστερίνη

Τι είναι τα φυτοχημικά

Οι καλύτερες τροφές για την καρδιά

Υγεία της καρδιάς

Καταπολεμήστε τα γηρατειά

Τροφές εναντίον θρόμβων

Κόλπο για να αυξήσετε την καλή χοληστερόλη

Κόκκινο κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Μυστικά για το κρασί

Γιατί οι Κρητικοί ζουν περισσότερο

Το κόκκινο κρασί χαρίζει μακροζωία

Που ωφελεί το κόκκινο κρασί

Τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Κόλπο για να σταματήσετε την άνοια

Αφροδισιακή διατροφή

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την χοληστερίνη

Οι καλύτερες πηγές σιδήρου

Πώς το κρασί μειώνει τις τοξικές επιδράσεις της ακτινοθεραπείας

Διαλύστε το λίπος στο σώμα σας με βιταμίνες

Μήπως το συκώτι σας έχει λίπος;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα οφέλη της βιταμίνης D

Τα οφέλη της βιταμίνης D. Μπορείτε να αυξήσετε τη βιταμίνη D από την ηλιοθεραπεία και από την κατανάλωση αυγών, λιπαρών ψαριών και εμπλουτισμένων τροφών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ