Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣημεία πίεσης για να χάσετε βάρος
Array

Σημεία πίεσης για να χάσετε βάρος

Η πίεση και το μασάζ στην απώλεια βάρους

Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν κατάθλιψη και αισθάνονται μεγάλο στρες που οφείλεται σε αυτόν τον λόγο. Θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα και το άγχος για να χάσετε βάρος αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Αλλά και ο βελονισμός λειτουργεί καλά στην απώλεια βάρους.

Ασκείστε λίγη πίεση στα ειδικά ενεργειακά σημεία μεσημβρινών του σώματός για να αποβάλετε την περίσσεια θερμότητα και την υγρασία, για να βελτιωθεί η κυκλοφορία σας και να χάσετε βάρος. Επίσης, ενισχύστε το πεπτικό σας σύστημα και αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την όρεξή σας.


Τα σημεία πίεσης για να χάσετε βάρος

Το στρες μπορεί να επιδεινώσει τις διατροφικές διαταραχές. Η μείωση του στρες είναι, επίσης, κάτι που μπορείτε να κάνετε με τη βοήθεια των σημείων πίεσης. Με λίγη προσοχή στο φαγητό σας και με άσκηση πίεσης σε καθημερινή βάση, θα αποφέρετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι διάφορες τεχνικές πίεσης για μισή ώρα καθημερινά μπορεί να φέρουν αλλαγή στο σώμα σας. Τα ακόλουθα σημεία πίεσης είναι τα κυριότερα για απώλεια βάρους. Θα πρέπει να ξεκινήσετε πρώτα με μασάζ στις περιοχές αυτές και στη συνέχεια να εφαρμόσετε πίεση για συγκεκριμένη ώρα. Ολοκληρώστε με ένα άλλο ελαφρύ μασάζ στην ίδια περιοχή. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο σημείο στη μία πλευρά του σώματός σας, θα πρέπει να βρείτε το ίδιο σημείο πίεσης και μασάζ από την άλλη πλευρά. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να χάσετε βάρος.

Σημεία πίεσης στην κοιλιά

Αυτό το σημείο πίεσης βρίσκεται ακριβώς τρία εκατοστά κάτω από τον αφαλό (6 Ren στο παραπάνω διάγραμμα). Το σημείο αυτό ενισχύει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και δίνει δύναμη στο σώμα σας. Μειώνει, επίσης, τη δυσκοιλιότητα. Αυτό το σημείο είναι πολύ αποτελεσματικό για να χάσετε βάρος. Τοποθετήστε τα δύο δάχτυλά σας σε αυτό το σημείο και κάντε μασάζ μετακινώντας τα δάχτυλά σας πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, πατήστε αυτό το σημείο για τουλάχιστον 2 λεπτά, δύο φορές την ημέρα.

Στην ίδια γραμμή που κατεβαίνει από το λοβό του αυτιού κοντά στο τέλος του θώρακα θα βρείτε άλλο ένα κοιλιακό σημείο πίεσης. Συνήθως, βρίσκεται κάτω από το τελευταίο πλευρό και αυτό το σημείο πίεσης σας απαλλάσσει από κάθε είδους δυσπεψία, έλκη, πόνο στα πλευρά και ανισορροπία στην όρεξη. Κάμψτε τα δάχτυλά σας και πατήστε αυτό το σημείο για 5 λεπτά κάθε μέρα.

Σημείο αυτιού

Το σημείο πίεσης που βρίσκεται στο αυτί σας βοηθά στον έλεγχο της όρεξης. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στο σαγόνι και να το μετακινήσετε από το σαγόνι σας προς τα πάνω ίσια και διαγώνια προς το αυτί μπροστά, ακριβώς, από τον τράγο. Βρείτε το σημείο που έχει τη μεγαλύτερη κίνηση στο σαγόνι σας, καθώς ανοιγοκλείνετε το στόμα σας και πιέστε το για ένα λεπτό. Αυτό το σημείο πίεσης βοηθά το στομάχι να λειτουργήσει σωστά και βελτιώνει την πέψη με αύξηση της ροής του αίματος.

Σημείο στο γόνατο

Βρίσκεται 5 εκατοστά κάτω από την επιγονατίδα στην εξωτερική πλευρά του ποδιού. Εφαρμόστε πίεση στο σημείο αυτό για ένα λεπτό με το δείκτη σας. Όταν κουνήσετε το πόδι σας πάνω και κάτω, μπορείτε να νιώσετε την κίνηση των μυών κάτω από το δάχτυλό σας. Αυτό είναι το σωστό σημείο. Πιέστε το σημείο αυτό για 2 λεπτά κάθε μέρα για να παρατηρήσετε την αλλαγή στο σώμα σας.

Σημείο Αγκώνα:

Το σημείο αυτό βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της πτύχωσης αγκώνα. Το σημείο αυτό διεγείρει την λειτουργία του εντέρου με την απομάκρυνση της περίσσειας θερμότητας και της ανεπιθύμητης υγρασίας από το σώμα. Πατήστε αυτό το σημείο για ένα λεπτό καθημερινά για να δείτε τα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας για να εφαρμοστεί αρκετή πίεση στο σημείο αυτό.

Σημείο αστραγάλου:

Αυτό το σημείο πίεσης λειτουργεί καλά για την σπλήνα. Βοηθά να ενισχυθεί το πεπτικό σας σύστημα. Το σημείο πίεσης βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του ποδιού 5 εκατοστά πάνω από τον αστράγαλο σας και είναι ακριβώς έξω από το κόκαλο. Πιέστε αυτό το σημείο τακτικά για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος. Εφαρμόστε πίεση για ένα λεπτό με τον αντίχειρα και αφήστε σιγά-σιγά.

Με τη χρήση των παραπάνω τεχνικών, κάποιος μπορεί να απελευθερώσει τη ροή της ενέργειας μέσα από όλα τα όργανα. Ειδικά επηρεάζουν τις λειτουργίες των μεσημβρινών του σπλήνα και του στομαχιού. Η ενέργεια που ρέει βοηθά στην εξισορρόπηση του πεπτικού συστήματος και μειώνει την όρεξη. 

Η πίεση είναι καλή για τη θεραπεία και την αποκατάσταση των κυττάρων του σώματος και  την αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος. Αυξάνει την ευαισθητοποίηση του σώματος και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε κάθε διαταραχή με ευκολία.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τεχνικές και να χάσετε βάρος, φυσικά.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς το χρόνιο στρες σας εμποδίζει να αδυνατίσετε

Ρόφημα για να αδυνατίσετε

Ροφήματα για να χάσετε βάρος

Αδυνατίστε ενεργοποιώντας το καφέ σας λίπος

Χάστε βάρος με ισορροπημένη διατροφή

Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά

Αφέψημα για αδυνάτισμα 

Χάστε βάρος με μηλόξυδο

Απώλεια βάρους με την οσμή

Αδυνατίστε με ασβέστιο

Όσοι κάνουν δίαιτα πρέπει να κοιμούνται καλά

Χάστε με τον υπνωτισμό τα περιττά κιλά

Βάλτε τις πρωτεΐνες στο πρωινό σας

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Δίαιτα και δικαιολογίες

Διατηρήστε τη σιλουέτα σας το καλοκαίρι 

Έλεγχος σωματικού βάρους με αγιουρβέδα

Αλκαλοποίηση οργανισμού για απώλεια βάρους 

Το τεστ της μέσης

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες. Γιατί οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι φέτος πιο βασανιστικές από ποτέ. Οι καλοκαιρινές αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Όλοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ