Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΣπιτικές θεραπείες για την ψωρίαση

Σπιτικές θεραπείες για την ψωρίαση

Σπιτικές θεραπείες για την ψωρίαση. Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που είναι αποτελεσματικές σε όσους έχουν την πάθηση.

Η ψωρίαση είναι μια ιατρική πάθηση στην οποία ο ασθενής έχει ένα φολιδωτό δερματικό εξάνθημα που εμφανίζεται σε μπαλώματα ή μικρά, φολιδωτά εξογκώματα που καλύπτουν μια μεγαλύτερη περιοχή. Είναι μια κατάσταση που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα που επιτίθεται σε υγιή κύτταρα, προκαλώντας φλεγμονή.

Η αιτία της ψωρίασης είναι ασαφής, αλλά υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Οι συμβατικές ιατρικές θεραπείες έχουν πολλές παρενέργειες και πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτές τις επιλογές, αφού υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που είναι αποτελεσματικές σε πολλά άτομα με την πάθηση αυτή.

Προστατέψτε το δέρμα σας

Ψάχνετε έναν τρόπο να απαλλαγείτε από τη φαγούρα; Μια παχύρρευστη κρέμα είναι η απάντηση. Δοκιμάστε κηραλοιφή ή άλλη παχύρρευστη ενυδατική κρέμα. Παγιδεύει το νερό στο δέρμα σας για να το βοηθήσει να επουλωθεί και να μειώσει την ερυθρότητα.

Χρησιμοποιήστε μηλόξιδο για το τριχωτό της κεφαλής σας

Το μηλόξιδο είναι ανακουφιστικό για τη φαγούρα. Βάλτε λίγο στο κεφάλι σας μερικές φορές την εβδομάδα, είτε σκέτο είτε αναμεμειγμένο με νερό. Είναι μια συνταγή για ανακούφιση όταν το τριχωτό της κεφαλής σας έχει έντονη φαγούρα. Ξεπλύνετέ το, αφού στεγνώσει για να μην ερεθιστείτε. Και μην το δοκιμάζετε όταν το τριχωτό της κεφαλής σας αιμορραγεί ή έχει σκάσει. Το ξύδι θα προκαλέσει κάψιμο.

Καθίστε λίγο στον ήλιο

Περάστε λίγο χρόνο στην υπέροχη ύπαιθρο. Οι υπεριώδεις ακτίνες Β του ήλιου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ψωρίασής σας. Μείνετε στον ήλιο 5 ή 10 λεπτά την ημέρα και μη χρησιμοποιήσετε αντηλιακό.

Άλατα Νεκράς Θάλασσας ή άλατα Epsom

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα λέπια και να ηρεμήσετε το δέρμα σας; Βάλτε άλατα Νεκράς Θάλασσας ή άλατα Epsom σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό. Μουλιάστε για περίπου 15 λεπτά και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα όταν τελειώσετε για να παγιδέψετε το νερό στο δέρμα σας.

Καψαϊκίνη

Καψαϊκίνη είναι το συστατικό που κάνει τις πιπεριές τσίλι καυτερές. Οι ερευνητές λένε ότι μπορεί να μειώσει τον πόνο, τη φλεγμονή και την ερυθρότητα. Αλλά, μερικοί λένε ότι τους προκαλεί μια αίσθηση καψίματος όταν βάζουν την κρέμα με καψαϊκίνη στο δέρμα τους.

Κουρκούμη

Μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να μειώσει τις εξάρσεις της ψωρίασης. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε στα γεύματά σας μαζί με πιπέρι και ως συμπλήρωμα διατροφής.

Λάδι τσαγιόδεντρου

Προέρχεται από ένα φυτό που είναι εγγενές στην Αυστραλία. Τα σαμπουάν με αυτό το συστατικό μπορεί να βοηθήσουν την ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Μουλιάστε σε βρώμη

Είναι ένας φυσικός τρόπος για να απαλύνετε το δέρμα σας. Βάλτε λίγη αλεσμένη βρώμη στο μπάνιο σας, καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε. Απλώς, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι ζεστό, όχι καυτό, για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας.

Διαλογισμός και Γιόγκα

Μειώστε το άγχος σας για να καταπολεμήσετε τα συμπτώματά σας. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ψωρίασή. Η γιόγκα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν έχετε ψωριασική αρθρίτιδα, καθώς, ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις και διευρύνει το εύρος της κίνησης των αρθρώσεων.

Τυλίξτε το δέρμα σας

Βάλτε κρέμα στο δέρμα σας πριν τον ύπνο και καλύψτε την περιοχή με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα στρώμα στενών ρούχων, όπως γάντια ή κάλτσες. Η ιδέα είναι να σφραγίσετε την ενυδατική κρέμα, ενώ κοιμάστε και να αφήσετε το δέρμα σας να την απορροφήσει.

Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τις φλεγμονές και μπορείτε να τα βρείτε σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος και οι σαρδέλες. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε συμπληρώματα ιχθυελαίου.

Σταφύλι Όρεγκον

Το επίσημο όνομά του είναι Mahonia aquifolium. Ψάξτε για κρέμες με περιεκτικότητα του φυτού 10% ή περισσότερο. Είναι αποτελεσματικές.

Μεσογειακή διατροφή

Αυτό το διατροφικό πρόγραμμα δίνει έμφαση στα ψάρια, τα λαχανικά και τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Αλόη

Μελέτες δείχνουν ότι αυτό το φυτό μπορεί να βελτιώσει την ψωρίαση. Η αλόη βέρα είναι αντιφλεγμονώδης και βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας. Χρησιμοποιήστε τζελ ή κρέμα χωρίς άρωμα με περιεκτικότητα πάνω από 0,5% στο δέρμα σας.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την ψωρίαση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την ψωρίαση

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ψωριασική αρθρίτιδα

Σουλφασαλαζίνη

Χρήσιμες πληροφορίες για την ψωρίαση

Μείγμα βοτάνων EMEDI BIO για την ψωρίαση

Ετρετινάτη

Ποιοι πρέπει να παίρνουν μουρουνόλαδο

Τα καλύτερα βότανα για τους πόνους της φλεγμονής

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κολλιτσίδα

Που κάνει καλό ο χυμός αλόης

Η κουρκουμίνη αποτελεσματική και στην ψωρίαση

Δίαιτα για την ψωρίαση

Ψωρίαση

Βιταμίνες για την ψωρίαση

Ρόφημα κουρκουμίνης για τον καρκίνο

Κουρκουμίνη

Νόσοι του συνδετικού ιστού

Η μοριακή ανίχνευση του αλληλόμορφου HLA-B27

Με τι ασχολείται ο ρευματολόγος

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΤα οφέλη της γυμναστικής
Επόμενο άρθροΚίνδυνοι ωμής τροφής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ